Over mij

Wie ben ik?


Beste bezoeker, mag ik mij voorstellen:

Mijn naam is Anita de Boer. Ik ben geboren in 1970. In september 2003 ben ik begonnen met de opleiding voor het vakdiploma pedicure. Na zeven jaar ervaring in een gerenommeerde schoenenwinkel in Assen wist ik dat er veel mensen waren die problemen hadden aan hun voeten.

Nadien heb ik zeven jaar in een sauna gewerkt, waar het welzijn van de mens hoog aangeschreven stond. Door deze combinatie, verzorging en welzijn, ontstond bij mij een grote interesse in voeten en heb ik voor het beroep van pedicure gekozen.

Ik ben begonnen als ambulante pedicure in 2005 en de eerste 7 jaar hield ik een goed lopende praktijk aan huis. In september 2010 ben ik gevraagd om 1 dag per week te komen werken op de Diabetespoli van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Daar behandel ik onder andere zeer complexe voetproblemen als gevolg van diabetes, reuma, oncologie of neurologische problemen. In het UMCG was een samenwerkingsverband met een multidisciplinair team van specialisten en podotherapie H en L. Ik heb daar in 10 jaar tijd een schat aan specialistische ervaringen op gedaan en veel leerling pedicures opgeleid.

Vanwege mijn uitgebreide ervaring en de specialistische opleiding die ik heb gevolgd, kreeg ik voorjaar 2012 het verzoek om ook te gaan werken bij het Diabetescentrum verbonden aan het Wilhelmina ziekenhuis in Assen. Ook daar maakte ik deel uit van een multidisciplinair team.

In de zomer van 2012 opende ik een nieuwe zelfstandige praktijk aan de Meerweg t.o. nr.2, op het bedrijventerrein 'De Vriezerbrug' in Tynaarlo. Ik zit recht tegenover de tuinhuisjes van “van der Vinne” Deze vestiging is gelegen in een landelijke omgeving, en bestaat uit een sfeervolle, modern ingerichte en uitstekend toegankelijke ruimte met alle voorzieningen voor een professionele voetverzorging.

In 2014 heb ik mijn kennis uitgebreid en heb ik de opleiding Medisch Pedicure behaald. Daardoor is de basiskennis herhaald, de specialistische technieken en de kennis over de risicovoet aangevuld, en last but not least is de kennis over ondernemersvaardigheden een van de speerpunten van deze opleiding geweest. Jaarlijks volg ik meerdere opleidingen om met accreditatiepunten te behalen en mijn diploma’s up to date te houden.

Door de grote drukte in mijn praktijk heb ik besloten om met ingang van januari 2018 alle werkzaamheden op een plek te centraliseren en werk ik enkel nog in mijn eigen Pedicurepraktijk. De pedicurepraktijk Anita de Boer is gevestigd aan de Meerweg t.o. nr. 2, 9482TE te Tynaarlo.

Ik werk drie a vier dagen in de week, maandag, dinsdag en woensdag en soms donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Behandelingen zijn enkel op afspraak, deze kunnen gemaakt worden via het telefoonnummer 0592-543053.

Anita de Boer
Anita de Boer

Gespecificeerd in voetproblemen


Speciale technieken geleerd

Ik heb speciale technieken geleerd voor het behandelen van diverse voetproblemen.

Ingroeiende nagels

Nagelbeugels voor een ingroeiende nagel.

Orthese

Een orthese om likdoorns tegen te gaan tussen de tenen.

Persoonlijk advies

Ook geef ik u persoonlijk advies op maat over schoenen, sokken en dagelijkse verzorging van uw voeten.

ProVoet/ProCert

Ik ben aangesloten bij de brancheorganisatie voor de pedicure: ProVoet. Verder is mij praktijk opgenomen in het kwaliteitsregister voor pedicures (KRP) van de stichting ProCERT. ProVoet stelt zeer hoge eisen aan de kennis en kunde van haar leden en moet jaarlijks bijgeschoold worden. Als cliënt van mijn praktijk kunt u dus gegarandeerd zijn van de hoogste kwaliteit en professionaliteit. Het KRP wordt geraadpleegd door de zorgverzekeraars, zodat u na verwijzing van uw huisarts of podotherapeut mogelijk in aanmerking kan komen voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de pedicurebehandeling.

Medische pedicure

In 2014 heb ik mijn kennis uitgebreid en heb ik de opleiding Medisch Pedicure behaald. Daardoor is de basiskennis herhaald, alle mogelijke specialistische technieken, zoals druk vrij leggen, ortheses, nagelbeugels en de kennis over de risicovoeten t.a.v. diabetes, reuma, oncologie en neurologische voetproblemen herhaald of geschoold, en last but not least is de kennis over ondernemersvaardigheden een van de speerpunten van deze opleiding geweest. Jaarlijks volg ik meerdere opleidingen om met accreditatiepunten te behalen en mijn medisch pedicure diploma up to date te houden.

Anita de Boer